Har du en egen internettside,
kan du tjene penger på
å plassere annonser
- helt automatisk

"Siden jeg begynte å bruke Googles AdSense-programmet på webområdet mitt, har jeg økt profitten med hele 220 %. Dette programmet er klart bedre enn andre agentprogrammer jeg har vært tilknyttet, og det er utvilsomt en svært lønnsom modell for alle innholdsbaserte webområder."
- Wesley Atkins, golf-equipment-tips.com

"Jeg tjener over 90 dollar om dagen på å ha annonser på nettstedet mitt. Google skaffer annonsører, fakturerer annonsørene og sender meg pengene hver måned - helt automatisk."
- Asle Skarpengland, nettstedeier

 

Plasser koden på nettstedet ditt.
Og glem resten.

Mange som har sin egen nettside ser muligheten i å tjene ekstra penger på å plassere annonser på nettstedet.

Ulempen er at dette koster mer enn det smaker: Først skal du jakte på aktuelle annonsører, diskutere pris med dem, plassere annonsene, ta bort annonsene etter at avtalen er utløpt, fakturere annonsørene (og sende fakturaen til inkasso når det viser seg at de ikke betaler) og regnskapsføre alt sammen.

Google gjør alt dette for deg.

Det du gjør er å plassere en kode på nettstedet ditt. Og glemme resten.

Googles annonsesystem heter Google AdSense. Det er gratis å registrere seg for Google AdSense og også gratis å bruke.

Google AdSense gir deg en hyggelig ekstrainntekt hver måned.

Hvordan fungerer dette?

 1. Google AdSense leverer annonser som er interessante for de som leser nettsiden din: Når du har plassert en annonseenhet på en nettside, vil Google lese innholdet på siden din og plassere annonser som passer med innholdet. Handler nettstedet ditt om biler, vil annonsene kanskje dreie seg om bruktbiler, vinterdekk og bilstereo.
   

 2. Annonsen ødelegger ikke utseendet på nettstedet ditt: Utseendet på annonsene kan få farger som er tilpasset siden din, slik at de ser minst mulig "annonse-aktige" ut.
   

 3. Hvordan tjener du penger? Du tjener penger hver gang noen klikker på annonsene på nettstedet ditt.
   

 4. Du slipper å skaffe annonsører, fakturere og kreve inn pengene: Google AdSense skaffer automatisk annonser som passer med det emnet nettstedet ditt handler om og Google AdSense krever inn penger fra de forskjellige annonsørene. Du forholder deg bare til Google AdSense, og behøver ikke å sende fakturaer for annonseplassen.

  En gang i måneden overfører Google penger til bankkontoen din, uten at du behøver å gjøre noe for at dette skal skje.
   

 5. Hvor mye kommer du til å tjene? Inntjeningen er avhengig av mange faktorer, for eksempel hvor mye en annonsør byr på webområdet ditt. Du mottar nemlig en del av det annonsørene betaler. Den beste måten å finne ut hvor mye du kan tjene, er å registrere deg og begynne å vise annonser på websidene dine.
   

Eksempel på en annonse

 1. Hvordan ser annonsen ut?

  Dersom nettstedet ditt handler om for eksempel blomster, kan dette være annonsen som dukker opp:   
   

 2. Google leser innholdet på siden din og plasserer passende annonser på nettstedet ditt. De som bruker nettstedet ditt vil synes at annonsene er nyttige.
   

 3. Du tjener penger hver ganger noen klikker på annonsen.

 

 

"Google viser målrettede annonser som reflekterer opplysningene og tjenestene som SeatGuru-besøkende ønsker. I en liten bedrift som min, er dette den beste måten å bruke annonser på. Systemet er enkelt å opprette, det viser relevante annonser automatisk og det kaster ikke bort tiden min."
- Matt Daimler, grunnlegger av SeatGuru.com

   
Copyright © 2007 internettmarkedsforing.no